YAŞAMAK VE ÖLMEK ARASINDA KALMAK


    Bazen yaşamak, bir an erken bir şekilde ölümümü istiyorum. Ama cesaret edip ölemiyorum. Niye yaşadığımı da çok düşünüyorum ama bir türlü bulamıyorum. Ne ölebiliyorum ne de yaşayabiliyorum arada kalmışım işte. Ne olacak bende tam olarak bilmiyorum. Keşke ölsem diyorum. Düşünüyorum da ilerde yaşayacağım hayatında hiçbir anlamı yok. Şimdiki sıkıntılar bitecek başka sıkıntılar başlayacak böyle böyle hayat bitip gidecek. Biz de mutluluğu umut ederek ya da her şeyi kabullenmiş bir şekilde ölüp gideceğiz. Ama insanlar bunu hiçbir şekilde kabul etmek istemiyoruz. Böyle düşünen insanlara da melankolik deniliyor işte. Bence melankolik olmak hiçte kötü bir şey değil. Gerçeklerle yüzleşmek demektir. Bize hep kötü olarak öğretilmiş.
   Normal düşünmemek her zaman toplum tarafından dışlanmak demektir. Ya da hasta olarak görmek. Onlar mı hasta yoksa biz mi orasına da siz karar verin. Baştan söyleyeyim bu hastalıksa ya da değilse her türlü kabulüm ben bu yolu seçtim hayatta, sonucu nereye çıkarsa çıksın umurum da değil sonucu ölüm bile olsa razıyım artık. 

   Mutlu da olmak istemiyorum fakat sevdiğim şeylerle uğraşıp onlarla dertlenmek istiyorum. Onlarla melankolik takılmak istiyorum. Sevemediğim bir şeylerle uğraşıp onlarla mutsuzluğu kabul etmiyorum. Fakat Hakan GÜNDAY’ın bir sözü vardır. “Hayat seni öyle bir noktaya getirir ki kendini sevdiğinle savaşırken ve nefret ettiğinle sevişirken bulursun. Üzülürsün, pişman olursun. Sonra biraz zaman geçer ve tersinin bu dünyada işlemediğini anlarsın.” Hayat belki de bunu gösterecektir bize. Gösterecek değil gösteriyor aslında. 
 İleriye dönük hiçbir umudum yok ama bir türlü de vazgeçemiyorum bu hayattan. Niye olduğunu çok düşünüyorum ama her zaman başka cevaplar buluyorum. Belki kendimi kandırıyorumdur. Bilmiyorum. Biliyorum aslında her şey umut denilen şeyin altından çıkıyor. Nietzsche dediği gibi “Umut kötülüklerin en kötüsüdür. İşkenceyi uzatır.” Umut denilen şey bitse her şey bitecek aslında. Umarım bir an erken biter. 

   Hadi iyi geceler mutlu olma hayalleriyle yaşan insanlar. Hepinizi başarılar diliyorum…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ARADA KALMAK

İNCE ÇİZGİ

BİZ ASLINDA İKİ KİŞİYİZ