YAŞAYARAK ÖLMEK

   İnsana bazen her şey boş gelir ya bende o psikolojideyim şimdi tam olarak. Geçmişim zaten doğru dürüst geçmemiş onu bir kenara bırakıyorum, geleceğe bakalım diyorum orada da bir bok yok. Şimdi nasıl bile bilirsin diyeceksiniz. Az çok tahmin edebiliyorum etrafımdaki insanların hayatlarını gözlemleyerek. 
   Hadi bir işim var ne yapıyorum peki o işle. Küfür ederek işe gidip küfür ederek geliyorum. O işi ne için yapıyorum peki üç kuruş para için ve onu aldığım zaman mutlu olacağımı zannediyorum. Elde var büyük bir sıfır. 
   Nereye elimi atsam elimde kalıyor işte. Her şeyde bir bokluk var ne yapalım. Kafama sıkmak en mantıklı şey olur aslında. Onuda beceremiyorum. 
   Acaba insan niye ölümünden korkar? 
  Bir sonraki nesle, neslimizi aktarmak olabilir mi? Peki öyle ise bilinçli olarak insan bunu yenebilir mi? Düşünce ile olsaydı. İnsanların geneli intihar ederdi demi. Çünkü hiç kimse hayatından memnun değil. Acaba neslimizi devam ettirme isteği içgüdümüzde mi var? 
 Bilinmezlik olabilir mi peki? Bu bilinmezliği, bilinçli olarak düşünür insan. Hayvanlarda bu bilinçli düşmek yok. O zaman onlar intihar eder mi? Bilmiyorum belki ediyorlardır. 
   Peki inançlar olabilir mi? Onlarda olabilir elbette. 
 Her ne boksa işte kurtulamıyorum bu amına koyduğum hayatından. 
   Ben fiziksel olarak hayattan kurtulamıyorum ama, düşünce olarak kurtaracağım kendimi hayattan. Bu da bir nevi ölmek değil mi.          İlk önce buna, umudu keserek başlamak lazım. Her bok onun başının altından çıkıyor. Onu başardım mı yolun büyük bir kısmını geçtik demektir. Sonra gelecekten bir şey beklememek. Fakat umut olmadan bir nevi bunu da halletmiş olacağım. Hep yarın diyor bu umut. Belki insanın intihar edememesinin sebebi budur. Yarın da dünün bu günü değil mi? Eee ne olmuş değişmiş mi bok!! Yok. 
  Umudu kestikten sonra ilk işim sevmeyi de bırakmak olacak. Hiçbir şeyi sevmeyeceğim. Robot gibi olmam lazım sevme konusunda. Bu da yolun büyük bir kısmı demek. 
   En son düşünmeyi de bıraktım mı bu iş tamam. Bunu yapabilir miyim, onu bilmiyorum işte. Sanırım bu düşünme işi bozacak. Ama onu da halledeceğim. 
   Umut ile sevgi hallettim mi çoğu bitmiş olacak zaten. Başlıyorum ben bu işe sizi bilmem.

  Hadi iyi geceler başarılar diliyorum hepinize yaşamak konusunda.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ARADA KALMAK

İNCE ÇİZGİ

BİZ ASLINDA İKİ KİŞİYİZ