YAŞAMAK

   


   Yaşamak ile derdim var benim. Yaşamanın ne olduğunu çözmem lazım. Ne sizce yaşamak? Ne yapıldığı zaman yaşamış olursun hayatı? Zevk aldığın şekilde yaşamak cevabını duyar gibiyim. Fakat ben hiçbir şeyden zevk almıyorum. Ayrıca zevk almak gözlerini her şeye kapatmak, sadece kendi hayatına bakmak ve bencillik değil mi? Her şeyde yetişemeyiz ki demi. Ama ne yapmamız lazım? Elimizden ne geliyorsa onu yapmak mantıklı fakat insan bir çukura düşmeden elinden ne geleceğini tahmin edebilir mi? O çukura düşmek için mutsuzluk ile yüzleşmek lazım. 
   Benim mutluluk ile de derdim var. Mutlu da olmak istemiyorum. Çünkü o da bir çözüm değil yaşamak için. Onunda sonu var. O da bitiyor.Bitmekle kalmıyor çokta uzun sürmüyor. 
   Hayatın acı üzerine kurulu olduğuna inanıyorum ben. Hep bir dertlerle uğraşıyoruz yaşam boyunca hiç bitmiyor bu dertler. Doğumla ilk oksijeni ciğerlerimize çekişle başlıyor. Sonra katlana katlana devam ediyor. Fakat bazen anlık zevk ve mutlulular yaşadığımız zaman sanki hayat hep öyle devam edecekmiş gibi salak gibi hemen inanıyoruz. Tabi umut denilen şeyde var ileriye dönük. Bütün bu acılara katlanma sebebimiz de bu değil mi zaten? Bazen düşünüyorum da ilerde hep güzel günler olacak diye umut etmezsek yaşayabilir miyiz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ARADA KALMAK

İNCE ÇİZGİ

BİZ ASLINDA İKİ KİŞİYİZ